Alcatraz

Med tømmermænd i kroppen og en burger under armen hoppede Stine og jeg om bord på en båd, der ville tage os til Alcatraz i løbet af 12 minutter. Vejret var dejligt og jeg havde kun hørt godt om at besøge verdens bedst bevogtede fængsel sin tid (fængslet blev lukket i 1963), så forventningerne var i top. Og vi blev bestemt ikke skuffede!
Selve øen Alcatraz er bitte lille og fængselsbygningerne fylder det meste af den. Vi gik ind i hovedbygningen, hvor vi fik udleveret hovedtelefoner, så vi kunne følge en guidet auditour fortalt af en blanding af tidligere fængselsbetjente og indsatte – naturligvis med tilhørende lydeffekter. Det var fantastisk skræmmende at gå ud og ind af de små celler, mens man lyttede til fangernes fortællinger om deres “midlertidige hjem”. Specielt var det vildt at være i de små, mørke isolationsceller (The Hole), hvor man lukkede fanger, der havde opført sig skidt inde.

Det var også “sjovt” at høre historierne om de berygtede forsøg på at flygte fra Alcattraz. Det lykkedes (måske) for tre indsatte, der lavede dukker af deres egne hoveder, som de lagde i deres senge al imens de havde gravet tunneller ud af deres celler med skeer (!!!). Man ved ikke, om det lykkedes dem at flygte, da man aldrig siden har fundet spor af dem. Nogen mener derfor de druknede i deres forsøg på at svømme ind til kysten, mens andre mener de levede et langt og lykkeligt liv i Sydamerika. Ren “En verden udenfor”!

Alcatraz er HELT SIKKERT et besøg værd. Jeg kunne endda godt finde på at tage derud igen. Stine og jeg skal se Shutter Island i aften, da filmens setting er meget inspireret af Alcatraz.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s